Det er jo ikke fordi jegnormalt har skrevet så meget om .NET på mine blogs. Men efter 1. maj i år at have startet hos Sitecore, er en del nye døre åbnet sig for mig. Før var jeg ret sikker på at alt det her CMS og webudvikling stort set var det samme, og det at betale licens til noget egentlig mere var til pakken der fulgte med, end det var til selve software udviklingen. Men et CMS basseret på ren .NET får kunderne rent faktisk rigtig mange flere muligheder end med bare et CMS.Nu har jeg jo ikke de vise ord i denne sammenhæng, jeg er jo blot en sælger. Men fra mit verdenshjørne ser jeg 2-3 forskellige typer software på CMS markedet. Der er almindelige PHP, ASP og .NET CMS’er – der er deciderede platforme som .NET, PHP, JSP osv. - derimellem ligger en lille skare CMS’er der ud over hele platformsdelen har nogle berigede applikation – basseret på den rå platform. Her ser jeg blandt andet Sitecore. Men jeg ser absolut ikke andre af de CMS’er jeg tidligere har arbejdet med.

Sitecore 6 er basseret på .NET 3.5. Enhver der kan udvikle applikationer i .NET 3.5 kan også udvikle til Sitecore 6. Det siger de alle sammen – det har jeg også selv sagt. Men når nu sådan noget som validering af brugerrettigheder ikke ligger i .NET – og det ligger inde i CMS’ets eget proporitære system – så er det udvikleren skal på kursus hos leverandøren. Selvfølgelig er der stadig behov for træning og dokumentation – men der kan i højere grad tales certificering – der kan stilles krav. Der arbejdes ikke kun med API – der arbejdes også med databasestruktur og noget så fremmedartet som best-practice i forhold til performance på SQL serveren.

En af de tind er har imponeret mig ved Sitecores software er Staging modulet. Jeg nævnte det overfor en forhandlerne. Hans svar var – ja, men vi har lavet vores egen version – og den er endnu federe.

Når Sitecore nu kører ren .NET – og en virksomhed ønsker at benytte nogle af de faciliteter der er med MOSS eller bare SharePoint Services. Så påstår vi hos Sitecore at vores software er den ideelle kombination. Selvom vi ikke ligefrem kan siges at have de laveste priser – så er de marginale ved siden af Microsofts. Men lad ikke prisen være den væsenligste faktor. Men hvis nu løsningen er bedre – og hurtigere at implementere – og lettere at udvikle nye applikationer til. Så var det måske værd at kigge på. Det er ikke sikkert det passer i alle henseender, men lad endelig tvivlen komme Sitecore sælgeren her til gode.

Når vi nu taler om SharePoint Services, så har det ofte være forbundet med store omkostninger at have et udviklingsmiljø kørende – for ikke at tale om den inviklede installation med Virtual PC eller VM-ware. Bamboo Nation har på deres blog beskrevet hvorledes det er muligt at få WSS op at køre på en Vista maskine. Se her for mere ino.