Mængden af kaffe varierer lidt efter hvor stærk jeg ønsker min kaffe. Jeg har ikke lige haft mængden på en vægt, men jeg bruger stempelkanden til at fortælle mig hvor meget jeg kan bruge som udgangspunkt. Det gør jeg ved at finde ud af hvor meget kaffegrums der er plads til når stemplet er hele i bund. Så bliver kaffen ofte mild. Det er den kaffe jeg drikker efter aftensmaden.

Om morgenen og om eftermiddagen vil jeg gerne have noget med mere smag og kraft. Der bruger jeg op imod det dobbelte.

Men sådan gør jeg:

  1. Kværn/mal den ønskede mængde kaffe og hæld den ned i den tomme rene stempelkande.
  2. Hæld kogende vand over kaffen. Undlad at opvarme stempelkanden inden brug. Vandet skal nemlig helst ikke være på kogepunktet, men heller ikke for koldt (jeg ved der er nogen der venter til den er 94-96 grader).
  3. Sæt stemplet ned i kanden, og pres sien 1-1½cm ned under vandoverfladen.
  4. Vent ca. 2 minutter og lad kaffen “opløses” i vandet.
  5. Træk stemplet op, så sien kommer over vandoverfladen. Al kaffen sidder i toppen lige under sien.
  6. Vent ca. 2 minutter. Ved at løfte sien over vandet, daler al kaffegrumsen nu stille og roligt ned mod bunden.
  7. Tryk stemplet i bund. Hvis der er modstand, træk det op igen og vent et par minutter igen.

Du får ikke bedre kaffe af at lade den stå og “trække” i længere tid.

Du får stærkere kaffe ved at bruge flere kaffebønner.

Jeg har taget lidt billeder af en kaffebrygning jeg lavede efter frokost tidligere i dag. Nederst er en video af hvad der sker når man trækker stemplet op af kaffen efter 2 minutter.

IMG_0800 IMG_0801 IMG_0802 IMG_0803 IMG_0804 IMG_0805 IMG_0807 IMG_0808 IMG_0809

httpv://www.youtube.com/watch?v=JVF4cR2PJYk