Jeg har det seneste år arbejdet intenst med Drupal. Det har været spændende at lære en ny platform at kende. Jeg har arbejdet med en del forskellige, og efter at have overstået en lang og stejl indlæringskurve, er jeg blevet rigtig glad for Drupal.

Drupal 7 har været på vej meget meget længe. Og efter en lang introduktion er den efterhånden ved at være klar til brug. Det gælder dog ikke alle moduler, så det er stadig nødvendigt med en bunke erfaring, når man hopper ud i et projekt. Men de vigtigste som er Views, Token og Panels er ved at være modne, og med dem er det muligt at lave stabile og ret avancerede websites på Drupal 7.

Drupal er samme type CMS som Sitecore og Synkron Via. Systemerne arbejder med indholdsnoder i stedet for sider. Det gør at systemet f.eks. ikke har brug for et Nyhedsmodul. Nyheder er bare en indholdstype med indholdsfelter, der passer til den form for kommunikation, som nyheder skal understøtte på det pågældende website. Alternativt havde man som i f.eks. Dynamicweb lavet en side med nyheder, hvorpå man så indsætter nyhedsmodulet som en funktion på den pågældende side. Der er fordele ved begge metoder, men hvis det website man bygger ikke lige passer på den funktionalitet der er bygget ind i nyhedsmodulet, så kan Drupal tilpasses helt præcist som der ønskes. Nyheder er blot brugt som et eksempel. Alt indhold, hvad enten det er sider, billeder, brugere eller filer håndteres med samme frihed.

I Drupal 7 er det let både at arbejde med kategorier, billeder og tilladelser. Ved at kategorisere indhold, er det muligt at bygge menuer eller lister med indhold, så de kan vises i kontekst i stedet for at bygge et fast sitemap skelet.

Drupal 7 fortjener mere end blot et kort blogindlæg. Ring hvis du vil vide mere.